6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çöken yurt binasında 3 tutuklama

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü ''İhmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan tutuklandı.


18 kişinin öldüğü, 27 kişinin de yaralandığı yurt binasının çökmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Taşkent'te gözaltına alınan 4 kişiden yurt kurucusu olduğu belirtilen Mümin E, savcılıkça serbest bırakıldı.


Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Balcılar Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet Göktaş, Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu Müdürü İbrahim Çölmek ve yurdun müdür yardımcısı Mehmet Semerci'nin ise ''İhmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan tutuklandığı öğrenildi.


Öte yandan, göçük altında kalan ve dün gece yarısına doğru enkaz altından çıkarılan Orta Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı'nın 12 yaşındaki kızı Şehrinaz Avcı'nın cesedi, Belen Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Balcılar belde mezarlığına defnedildi.


Şehrinaz'ın cenazesi, aynı olayda yaşamını yitiren ve dün toprağa verilen 6 arkadaşının yanına defnedildi.


Konya Valisi Osman Aydın, cenaze töreninden sonra bir gazetecinin, 'Ailelerin benzer acılar yaşamaması için çalışacağız' dediniz. Bunu, benzer yurtlara denetimlerin sıklaştırılması olarak mı algılamamız gerekiyor?'' şeklindeki sorusuna, ''Zaten arkadaşlarımız denetimlerimizi sürekli olarak yapıyorlar" diye cevapladı.
Patlamanın neden kaynaklandığı, kullanıcı hatası olup olmadığı yolundaki soruyu da yanıtlayan Vali Aydın, ''Büyük olasılıkla patlamanın gaz sıkışmasından olduğu anlaşılıyor. İçeriye gaz sızmasından dolayı meydana gelen sıkışma nedeniyle olan bir patlama olarak düşünülüyor. Sızıntının kullanıcı hatasından kaynaklanıp kaynaklanmadığının anlaşılması için de Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nden ekipler inceleme yaptı. Henüz sonucu belli olmadı'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 11:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?