7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Çolak öğrencilerle biraraya geldi

Eski gol kralı Tanju Çolak Konya'da öğrencilerle bir araya gelerek sigaranın zararlarını anlattı. Hayatında hiç sigara içmediğini belirten Çolak, bu sayede gol kralı olduğunu söyledi.

Konya'da Özel Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen programa Tanju Çolak'ın yanı sıra, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Sigara İle Savaşanlar Derneği Konya Şube Başkanı Zehra Sezer, Okul Müdürü Nurettin Ok ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Sigara İle Savaşanlar Derneği Konya Şube Başkanı Zehra Sezer, sigaranın yasaklanmasıyla yeni bir döneme girildiğini belirterek, "Sigara önlenebilir bir tehlikedir. Gençler içinde sigaraya sempatinin artması bizleri korkutuyor. Ama yeni çıkan yasa bizlere umut oldu. Umarım bu yasayla birlikte sigara içenlere sebep olur. Sigaraya başlama yaşı çok küçük yaşlara düştüğü için biz buna engel olmalıyız. Sigaranın bırakılması ancak bilinçli toplumlarla olabilir" dedi.

Eski gol kralı Tanju Çolak ise, bu tür programlara sürekli katıldığını belirterek, "Hayatım boyunca hiç sigara içmedim. Bunu için gol kralı oldum. Sigarayla savaş konusundan bizler zaferle çıkmalıyız. Yeni çıkan yasaya sivil toplum örgütleri önem vermelidir. Sigaranın üzerinde öldürür yazmasına rağmen halen içiliyor. Bu yüzden dünyada her 6 saniyede bir insan hayatını kaybetmektedir. Onun için kesinlikle sigaradan uzak durmalıyız" şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek ise, sigara konusunda Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini belirterek bu yasanın sigara içenlere caydırıcı olacağına inandığını söyledi. Konuşmaların ardından Tanju Çolak okul bahçesinde sigara heykeline penaltı vuruşu yaptı

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?