6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çölleşen alanı 11 yılda ağaçlandırdı

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Rahim Demirbaş, 11 yıl önce diktiği fidanlarla çölleşen alanı ağaçlandırmayı başardı.

Ereğli ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki memleketi Beyören köyünün çölleşmesi üzerine ağaçlandırma çalışmalarına başlayan 69 yaşındaki emekli öğretmen Rahim Demirbaş, ilk fidanları 80 dekarlık alanda 11 yıl önce toprakla buluşturdu.

Sürekli takip ederek bakımını yaptığı fidanların büyümeye başlamasıyla sevinen Demirbaş, bu kez 400 dekarlık bir alanda ağaçlandırma çalışmasına başladı.

Rahim Demirbaş, 11 yılda 15 fidan diktiği köyünün yeşillenmeye başlamasından dolayı gururlu olduğunu belirterek,"Ülkemizde doğaya sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak. Bu bölge erozyona uğramış, en az yağış alan bir bölge. Gayem örnek bir model oluşturarak herkese ağaç sevgisini aşılamak. Hazine üzerinde oturuyoruz ama kıymetini bilmiyoruz. Dedelerimiz gibi toprak fethedemeyiz ama toprağımıza sahip çıkabiliriz" dedi.

Kar ve yağmur sularını bir havuzda toplayarak damla sulama sistemi sayesinde fidanları sulayan Demirbaş, 11 yılda 400 bin TL harcama yaptığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?