30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Çorba Çeşmesi tescillendi

AKŞEHİR'DEKİ ÇORBA ÇEŞMESİ TESCİLLENDİ

Konya'nın Akşehir ilçesinde zengin fakir ayırt etmeden herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği "Çorba Çeşmesi" Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.

Akşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören Çorba Çeşmesi, Akşehir Belediyesi'nin 28 Şubat 2010 tarihinde Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığı'na yaptığı başvuru değerlendirilerek, 2010 05057 sayılı Marka Tescil Belgesi verilmesine karar verildiği belirtildi. Türk Patent Enstitüsü, markaların korunması hakkında 556 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre, Çorba Çeşmesi'ne 10 yıl müddetle tescil belgesi verildiği ifade edildi. Bu

tescil belgesiyle, ticari ürünlerin tescil edilmesindeki sınıflandırma derecesi olan 43.sınıfta yiyecek ve içecek sağlanması hizmetlerinde kullanılmak üzere verildiği ve bu belge sayesinde 'Çorba Çeşmesi' adını, Akşehir Belediyesi haricinde hiç kimsenin kullanamayacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul "Akşehir Belediyesi'nin hizmeti olan Çorba Çeşmesi'nde zengin-fakir ayrımı yapılmadan herkes, çeşmeden akan sıcak çorbayı porselen kaselerine doldurarak ücretsiz içebiliyor. Akşehir Belediyesi, çok büyük ilgi gören Çorba Çeşmesi'ne, Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi'ne başvurarak tescil belgesi aldı. 2010 05057 sayılı Marka Tescil Belgesi ile Çorba Çeşmesi, 10 yıl müddetçe yiyecek ve içecek sınıfındaki hizmetlerde

marka haline geldi. Çorba Çeşmesi, Akşehir Belediyesi'nin tescilli bir markası olarak Akşehir Halkı'na hizmet vermeye devam edecektir. Çorba Çeşmesi'ni Akşehir'e kazandıran önceki Belediye Başkanımız, Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Sayın Op. Dr. Mustafa Baloğlu'na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Akşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören Çorba Çeşmesi, 24 Ağustos 2007 yılında hizmete açılmıştı. Sabah 08.00'den akşam 20.00'ye kadar açık olan Akşehir'deki Çorba Çeşmesi'nde, günlük 4 bin kaseye yakın çorba tüketiliyor. Ayrıca isteyen herkesin dilediği kadar çorba içebildiği mekanda ekmek de ücretsiz olarak sunuluyor.

AKŞEHİR'DEKİ ÇORBA ÇEŞMESİ TESCİLLENDİ
AKŞEHİR'DEKİ ÇORBA ÇEŞMESİ TESCİLLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 18:27:01
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 18:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?