6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende ilk önce Konya Valisi Osman Aydın, makamında kutlamaları kabul etti. Kutlamalar daha sonra Feritpaşa Caddesi'nde devam etti. Halkın katılımının yoğun olduğu törende Vali Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek halkın bayramını kutladı.

Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından konuşan Vali Osman Aydın, "85 yıl sonra bugün, Türkiye
Cumhuriyeti, Ata'sının gösterdiği hedef doğrultusunda hür, mutlu, müreffeh ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceğine engel olmak isteyen ve haince emeller besleyenler vardır. Ancak bunlar milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde beyhude amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Bugün bir daha ifade ediyoruz ki Ata'mıza, onun en büyük eserine sarsılmaz bir inançla bağlıyız. Bu kutsal emaneti koruyup, yüceltmekte azimli ve kararlıyız. Buna hiçbir güç engel olamayacaktır" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu kutlamalarda, tören geçişi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Törene katılan vatandaşlar Türk bayrağı açarken, çocuklar tören geçişini ellerinde bayraklarla izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?