4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da düzenlenen törenle kutlandı. Konya Garnizon Komutanlığı'nın projelendirdiği "Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık, Böyle Yaşatacağız" konulu canlandırmaları ise törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
 
Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıldönümü kutlamaları, Valilik binasında Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Büyükbalta'nın tebrikleri kabulüyle başladı. Trafiğe kapatılan Ferit Paşa Caddesi'nde devam eden kutlamalarda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Atilla Osmançelebioğlu burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilanının 83. yıldönümünü mutluluk içinde kutladıklarını ifade ederek, "Bu önemli günde Cumhuriyetimiz'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

Öğrencilerin ve askeri birliklerin geçit törenlerinin ardından, Konya Garnizon Komutanlığı'nın projelendirdiği "Biz Cumhuriyet'i Böyle Kurduk, Böyle Yaşatacağız" konulu canlandırmaları yapıldı. Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasını anlatan canlandırma töreni, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Kutlamalar sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarının geçit töreniyle son buldu.
 
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 16:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?