6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çumra baştan başa asfalt olacak!

Konya'nın Çumra İlçe Belediyesi'nin, "2008 Yılı Sonunda Asfaltsız Yol Kalamayacak" sloganıyla başlattığı asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Baraj Mahallesinde zemini hazır hale getirilen yollarda asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yenidoğan Mahallesinde de yol yapım çalışmaları sürüyor.

İlerleyen günlerde Meydan ve Bakkalbaşı Mahallesinde başlanılacak çalışmalardan sonra, ilçedeki diğer mahalle yollarının da asfaltlanması bekleniyor.
Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz, bu yıl 200 bin metrekare asfaltlama yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Cadde ve sokakların toplam uzunluğunun 500 km'yi bulduğu Çumrada alt yapı sorununu büyük bir özveri ile kısa bir sürede çözdüklerini söyleyen Başkan Ersöz, "Geçen yıl kış ayları gelmeden Bardakçı, Çaybaşı, Bağlık Mahallelerimizin asfaltlamasını gerçekleştirdik. Bu kış bazı mahallelerimizde altyapı çalışmalarında kazılan zeminin yerine oturup sıkışması ve ileride çökmelere meydan vermemek için asfaltlama yapmadık. Zeminin yerine oturması ile birlikte malzeme serimi ve sıkıştırma işlemlerini başlattık. Önümüzdeki günlerde zemin malzemesi serimi bitirilip zemini sağlamlaştırılan bütün mahallelerimizde asfaltlama çalışmalarını başlatacağız. Bir yandan hızla devam eden doğalgaz çalışmalarından dolayı halkımıza verilen rahatsızlık için özür diliyoruz. Hemşerilerimizden biraz daha sabır göstermelerini istiyoruz" dedi.

Baraj Mahallesindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ersöz, Çumra'ya en güzel hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade ederek, "Çumra'nın çamur, toz ile anılan adı nihayet bütünüyle değişiyor. Asfaltlama çalışmalarının bitmesiyle, diğer yol ve çevre düzenlemeleri ile birlikte Çumramız özlenen modern kent görünümüne kavuşacaktır " şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?