6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çumra Şeker'e ziyaret

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Ulusal Bitki Besleme ve Gübre Kongresi dolayısıyla Konya'ya gelen akademisyenler Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nde gezi ve incelemelerde bulundu.

Birçoğunu profesörlerin oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik heyet tesislerde incelemelerde bulunmalarının ardından PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ile bir araya geldi. Heyet adına konuşan Prof. Dr. Sait Gezgin, Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nin Türkiye sınırlarını aştığını ve Avrupai bir tesis olduğunu belirterek, “Ülkemiz insanının enerjisini, çalışma azmini bu kadar yakından görmek bizleri heyecanlandırdı. Burada yapılanlar hepimize ders niteliği taşıyor“ dedi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da, Türkiye'nin dört bir yanından gelen akademisyenleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Batmanın eşiğinde olan Konya Şeker'i üreticilerin ayağa kaldırdığını ve Dünya ile yarışan Çumra Şeker Entegre Tesisleri'ni ülkenin gururu olarak inşa ettiğini kaydeden Konuk, “Türk insanına güvenildiğinde aşamayacağı sıkıntı, yenemeyeceği zorluk yoktur. Bunun en güzel örneği Çumra Şeker Entegre Tesisleri'dir. Dün Türk insanına randevu vermeyen, birçok zorluk ve prosedür çıkartan Avrupa, bugün bizden randevu istemekte, teknolojimizi görmek istemektedir. Bu ülkemiz adına bizleri gururlandırmaktadır“ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'a Türk tarımına verdiği katkılardan dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 16:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?