7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Dağ eteklerine ay yıldız yaptılar

DAĞ ETEKLERİNE AY YILDIZ YAPTILAR

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Çamlı köyünde, asker adayları ve gençler, dağ eteklerine ay ve yıldız çizerek vatan sevgisini dile getirmeye çalıştı.

Akşehir'e bağlı Çamlı köyünden vatani görevini yapacak olan 90/3 tertip asker adayları ve köydeki gençler Sultan dağlarının eteklerinde bulunan köylerinin yamacındaki dağ eteğine Türk bayrağının simgesi olan ay yıldızı çizdi. Traktörlerle dağ eteğine taşları taşıyan Çamlı köyünün gençleri, elden ele taşları yukarıya çıkartarak 35 metrelik ay ve yıldız yaptı. Çamlı köyünden Mustafa Yıldız, köylerine güzel bir eser yapmak istediklerini anlatarak, "Hayalimiz köyümüzde böyle bir muhteşem bir eser yapmaktı.

Ve şükürler olsun bu ay yıldız çalışmamızı 90/3 tertip askerlerimiz ve köyümüzün gençlerinin de desteğiyle 2 günde tamamlayabildik. Yaptığımız görkemli esere her baktığımızda hem bayrağımızla, hem ülkemizle gurur duymaktayız" dedi.

90/3 tertip asker gençler için eğlenceler de düzenlediklerini belirten Yıldız, bu ülke için çok canlar verildiğini ve korumak için de her zaman canlarının feda olduğunu söyledi.

Askere gidecek olan gençler de köyde düzenlenen eğlencede gönüllerince eğlendi ve vatani görevlerini yapacakları birliklere uğurlandı.

DAĞ ETEKLERİNE AY YILDIZ YAPTILAR
DAĞ ETEKLERİNE AY YILDIZ YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 12:20:03
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 14:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?