6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Dağlıca gazisi Ulusoy’un isyanı

Dağlıca’da 21 Ekim 2007’de 12 askerin şehit olduğu PKK baskınında el bombası parçasının bacağına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 17 günlük tedavi ile 3 aylık hava değişimin ardından kalan 7 aylık askerlik görevini de Dağlıca’da tamamlayan İhsan Ulusoy (21) işsiz kaldı

Ağır işlerde çalışamadığını belirten Ulusoy, sosyal güvencesi olmadığı için psikolojik tedavisinin de yarım kaldığını öne sürdü. Askerlik görevini tamamlayan Ulusoy, 30 Ağustos’ta Konya Karapınar’da çiftçilik yapan ailesinin yanına döndü.

Dağlıca baskınında son anda şehit olmaktan kurtulduğunu söyleyen Ulusoy, yaraları iyileşmesine rağmen ‘yüreğindeki ve beynindeki yaranın devam ettiğini’ ifade ederek şunları anlattı:

‘İş istiyorum’
“Dağlıca operasyonunda çok zor anlar yaşadık. 4.5 saat teröristlerle çatıştık. Bizleri de esir almak istediler. Son anda yetişen kobra helikopteri sayesinde teröristler kaçmaya başladı. Biz bu vatan için kanımızı feda etmeyi göze aldık. Şimdi vatandan sadece bana ve aileme sahip çıkmasını ve çalışacak bir iş vermesini istiyorum.”

Ekonomik durumdan dolayı ilköğretim 7’nci sınıftan terk olduğunu belirten Ulusoy, “İyileşmiş olsam dahi, ağır işlerde çalışamıyorum. Bunun dışında 1 yıl psikolojik tedavi görmeme karar verilmişti. Terhisimi tamamladığım ve sosyal güvencem olmadığı için tedavim yarım kaldı” dedi.

Ulusoy, verilecek tazminatı almayı kabul ettiği için kendisine gazi unvanı verilmediğini, bu nedenle maaş bağlanmadığını da sözlerine ekledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 13:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?