4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Damat cinayetine 15 yıl hapis

Konya'da eski damadını domuz kurşunlarıyla öldüren Mehmet Gölcük'e mahkeme 15 yıl hapis cezası verdi. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Gölcük ile avukatı katıldı. Tüm delillerin toplandığını belirten mahkeme heyeti, savcının mütalaasını istedi. Bir önceki mütalaasını tekrarlayan savcı, sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 81/1 maddesi gereğince (kasten adam öldürme) cezalandırılmasını ve 29 (haksız tahrik), 62 (iyi hal) maddelerinin de uygulanmasını istedi. Avukatının esasa ilişkin yazılı savunma verdiği karar duruşmasında son sözü sorulan sanık Mehmet Gölcük, "Hacca gidecektim, cinayet yüzenden gidemedim. Ben cinayet işleyecek adam değildim. Üzerime geldiği için bu olay yaşandı. Çok pişmanım" dedi. 

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle 15 yıla indirdiklerini açıkladı.

Olay, 30 Kasım 2006 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Sille Ak Mahallesi Sezer Sokak'ta meydana gelmiş, 28 yaşındaki Hasan Hüseyin Özge çalıştığı ayakkabı atölyesine gitmek üzere evinden çıkıp 100 metre yürüdükten sonra pompalı tüfekle eski kayınbabası Mehmet Gölcük tarafından domuz kurşunuyla vurularak öldürülmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 16:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?