6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Damla 6 kişiye umut oldu

Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Damla Güner'in bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.
 

Kaza, 22 Mart'ta Konya'nın Beyşehir ilçesinde Cengizhan S.'nin kullandığı ve arkasında Damla Güner'in (21) oturduğu 42 BCF 12 plakalı motosikletin, Mevlana Caddesi üzerinde Hasan Ö.'nün idaresindeki 42 B 984 plakalı otomobile çarpmasıyla meydana gelmişti. Kazada ağır yaralanan Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Damla Güner, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaklaşık 5 gün süren tedavide bir kez kalbi duran Damla'nın kalbi tekrar çalıştırıldı. Tüm
müdahalelere rağmen Damla'nın bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Günlerdir hastanede bekleyen acılı aile, tek çocukları Damla'nın organlarını bağışladı.


SÜ MeramTıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığında yapılan organ nakli operasyonuna Konya Numune Hastanesi ve İstanbul Süreyyapaşa Hastanesi'nden 15 kişilik ekip katıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrasında Damla'nın iki böbreği Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, pankreası ile karaciğeri Antalya Medical Park Hastanesi'ne, akciğer'i İstanbul Süreyyapaşa Gögüs Hastalıkları Hastanesi'ne, kalbi ise Ankara Gazi Üniversitesi'ne gönderildi.
Organların Konya Numune Hastanesi acilinden çıkartılırken, ailede kızlarının organlarının özel kutularla götürülmesini izledi. Operasyonun 3 saate yakın sürdüğünü belirten SÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Hastamızın ailesine başsağlığı diliyorum. 21 yaşındaki beyin ölümü gerçekleşen hastamızın, organlarını almak zorunda kaldık. Organlarından, iki böbrek, kalbi, karaciğer, pankreası ve akciğeri alınarak hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Son
zamanlarda organ bağışı arttı. Halkımız oldukça bilinçlendi. Sosyo ekonomik düzeyi hangi şartlarda olursa olsun orgun bağışı günümüzde oldukça artmakta. Bu yapılan bağışta bunun önemli bir örneği. Konya'da son 3 ayda 9. organ bağışı. Konya sayılı organ nakli yapan merkezlerden bir tanesi" dedi.
Konya Numune Hastanesi Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur'da aileye nasıl teşekkür edeceklerini bilemediklerin ifade ederek, ailenin kendilerini utandırarak çok iyi davrandıklarını ve organlarıyla başka insanların yaşaması için bağışta bulunduklarını söyledi.

"YENİ DAMLALAR YETİŞSİN"
Kızının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından zor bir karar veren baba Şahin Güner, "Doktorlarımız kızım damla için elinden geleni her şeyi yaptılar ama olmadı. Bizim Damlamız rahmetli oldu ama yeni Damlalar yetişsin. Bu yüzden de Damla'mın organlarını bağışladık. Ben köylüyüm, kızımı çobanlık yaparak İstanbul'da ilköğretim ve liseyi okumasını sağladım. Sonra Damlam üniversiteyi kazandı, onu okutmaya çalışıyorduk ama buraya kadarmış olmadı. Tek çocuğumdu Damla. Cenazesini köyümde toprağa vermek
istiyorum" şeklinde konuştu.
Anne Arzu Güner ise, kızının çok zeki olduğunu belirterek, "Kızımızı dişimizden tırnağımızdan artırarak okuttuk. Çok zekiydi. İstanbul'da okudu organı da oraya gitti. Organlarıyla hayat bulacakların da onun gibi zeki olmasını isterim" dedi.
Kızlarının cenazesini bekleyen aile hastaneden biran bile ayrılmazken, doktorlarda aileye duyarlı olmalarından ötürü dolayı teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 10:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yılmaz IP: 78.163.61.xxx Tarih : 28.03.2009 11:03:40

Acılı aileye sabırlar dilerim tek çocuklarının hayatını kaybetmesi çok acı ama metanetli davranıp tek olan çocuklarını altı insanda yaşatarak altı tane çocukları oldu Tanrı bu aileye sabır versin acılarını paylaşıyoruz.