6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Damla sulamada pet şişe yöntemi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir mermer ustası, saksıda yetiştirdiği sebzeleri pet şişe ile hazırladığı damla sulama sistemi ile suluyor.

Beyşehir sanayi sitesinde mermer ustası olan Hüseyin Çin, işyerinin önünde oluşturduğu 1 metrekarelik alanda kendi sebzesini kendi yetiştiriyor. Sebzeleri sulamak için ilginç bir yöntem geliştiren Hüseyin Çin, 2.5 litrelik bir pet şişe ile hazırladığı damla sulama sistemiyle sebzelerini suluyor.

Saksının etrafına yerleştirdiği plastik borular ve pet şişe ile hazırladığı sulama sistemiyle sebzeleri daha kolay ve zahmetsiz suladığını belirten Çin, "İşyerimizin önünde böyle bir bahçe oluşturup biber, patlıcan, domates ve salatalık gibi sebzeler yetiştirip kendimiz ekelim, kendimiz yiyelim diye düşündük. Ortaya dükkanımızın önünde böyle ilginç bir manzara çıktı. Görenler oldukça beğeniyor. Küçük de olsa bahçemizi vahşi sulama ile değil de, en ekonomik şekilde sulayarak kuraklığın yaşandığı şu dönemde su tasarrufuna biz de katkıda bulunalım dedik. Bahçemizi sularken şebeke suyundan yararlanıyoruz. Pet şişe içerisine doldurduğumuz sular, altları küçük deliklerle dolu olan plastik borulardan geçerek damlayarak toprak üzerine düşüyor. Böylece suyu en verimli şekilde kullanmış oluyoruz" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?