4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Damlama sulama sistemi kuruluyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Sille Ak Mahalle Elmalık mevkisinde 110 bin metrekare büyüklüğe sahip beş bin civarında ağacın bulunduğu alana tek kademede sulamayı sağlayan damlama sulama sistemi uyguluyor.

Park ve yeşil alanlarda damlama sulama sistemini kullanan Selçuklu Belediyesi, bu sistemle su kaybını önlerken, bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu tam olarak almasını sağlıyor. Sistemle suyun rüzgarla dağılmasının ve buharlaşarak kaybolmasının önüne geçiliyor.

Damlama sulama sistemi ile su kaybı yaşanmayacağını ve bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu tam olarak alabileceğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Ali Kayacan, “Son günlerde ülkemizde su sıkıntısı ve kuraklık söz konusu. Su ise en önemli yaşam kaynağı. Elimizdeki kaynakları ve imkanları yerinde ve zamanında kullanmak gerekmektedir. Bu bağlamda park ve yeşil alanlarda damlama sulama sistemini tercih ediyor ve uyguluyoruz. Farklı bir uygulama olan bu sistemle su kaybı ve israfı tamamen önlenmiştir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 17:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?