6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Dar gelirli kadınlara mikro kredi

KONYA’DA DAR GELİRLİ KADINLARA MİKRO KREDİ PROJESİ

Konya’da, dar gelirli kadınlara gelir getirici iş kurma imkanı sağlayacak faizsiz kredi verilmesiyle ilgili proje hazırlandı.

Konya İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantısında, dar gelirli yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlamak amacıyla verilecek mikro kredi ile ilgili yönetmelik taslağı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Taslakta, İl Özel İdare bünyesinde oluşturulacak Mikro Kredi Bürosunca, dar gelirli kadınlara ilk etapta 1 bin ila 5 bin TL arasında değişen tutarlarda “Temel Kredi” verilmesi, krediyi aldıktan sonra ticari potansiyel ve başarı gösteren girişimcilere de birinci yıldan sonra 10 bin TL “Girişimci Kredisi” verilmesi yer alıyor. Projede, Mikro Kredinin sürdürülebilir olması, bu hizmetten daha fazla kişinin yararlanabilmesi içinde, alınan kredinin yüzde 10 tutarında bir rakamın kredinin alındığı tarihten sonraki 2. aydan itibaren taksitle geri ödenmesi planlanıyor. Kredinin dağıtımında ise başvurular, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Başkanlığında, Genel Sekreter Yardımcısı, İlgili Daire Başkanı ve 2 İl Genel Meclis Üyesi olmak üzere 5 kişiden oluşturulacak Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacak.

Yönetmelik taslağı üzerinde inceleme yapacak Plan ve Bütçe Komisyonu hazırlayacağı raporu, Mart ayında İl Genel Meclis Başkanlığına sunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:19:02
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 16:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?