7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Davetiyeye 'silaha hayır' yazdırdı

Konya'nın Altınekin ilçesi Dedeler beldesinde yaşayan Erdoğan Şen, oğlunun düğün davetiyesine "Bu mutlu günümüzde Silaha Hayır" yazdırarak düğüne katılanların silah kullanılmamasını istedi.

Taşrada bulundukları için düğünlerde sık sık havaya ateş açıldığını belirten Erdoğan Şen, "Sadece bizim köylerde değil hemen her düğün töreninde özellikle akşamları aşırı derecede silah kullanılıyor. Ben sadece bunun önüne geçebilmek için tüm eş, dost, akraba ve sevdiklerimizden silah kullanmamalarını istedim" dedi.

Düğünlerde havaya ateş açılması yüzünden birçok insanın canının yandığını ve ocakların söndüğünü de dile getiren Şen, "Aileler evlatlarının mutlu günü için ellerinden gelen bütün imkanı seferber ederek en güzel düğün törenini yapıyor. Ancak gerek damadın gerek gelin hanımın arkadaşları veya ailelinin bazı fertleri bu mutluluğu kutlamak için silah kullanıyor. Buda ne yazık ki birçok kez üzücü olayların yaşanmasına neden oluyor. Ben bunun önüne geçmek için düğün davetiyemize böyle bir uyarı yazma ihtiyacı hissettim. İnşallah hiçbir düğünde üzücü olaylar yaşanmaz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?