6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Dayak yiyen kadına rekor tazminat

Konya'da eşi A.A. (38) tarafından aldatıldığı ve sürekli şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açan 30 yaşındaki S.A., 70 bin YTL maddi, 35 bin manevi olmak üzere 105 bin YTL'lik tazminat kazandı.

Bu kararın, İç Anadolu'da tazminat davası olarak en yüksek rakam olduğu ve boşanma davaları için de emsal teşkil edeceği belirtildi. Konya'da 13 yıl önce görücü usulü ile A.A.'yla tanışan S.A., eşinin kendisini aldattığını ve şiddet uyguladığını ileri sürerek boşanmak için mahkemeye müracaat etti. Bununla da yetinmeyen S.A. 500 bin YTL'si maddi, 500 bini manevi olmak üzere 1 milyon YTL'lik tazminat davası açtı.

S.A.'nın 2007 yılında açılan dava sonrasında mahkemede tanıklarla eşinin kendisini dövdüğünü, hakaret ettiğini ve aldattığını ispatladı. Evliliği süresince eşinin her türlü isteğini yerine getirdiğini belirten S.A., çocuğunun babasız büyümemesi için boşanmak istemediğini, uğradığı şiddet ve aldatma sebibyle çaresinin kalmadığını söyledi. Tazminat miktarını az bulan S.A., "Birçok kez telefonlarına gelen aşk mesajlarına şahit oldum. Eve hep geç geliyor, sürekli hakaret ediyordu. Ayrılık kararı aldıktan sonra evi üçüncü bir şahsa satarak beni çıkartmaya kalkıştı. Tazminat yaşadıklarım karşısında az." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?