6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Define arayan 3 kişi yakalandı

KONYA'nın Meram İlçesi'ne bağlı Boyalı Köyü’nde, yeni bulunan yeraltı şehrinde kazı yapıp define arayan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, 1 ay önce de aynı yerde yakalandıkları ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

Konya İl Jandarma ve Meram İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Boyalı Köyü yakınlarında, yeni bulunan yeraltı şehrinin içerisinde kazı yapıldığına dair ihbar üzerine, operasyon düzenledi.

Saat 01.00 sıralarında yapılan operasyonda, yeraltı şehrindeki suyu dalgıç pompa ve jeneratörlerle dışarı boşaltmaya çalışan Celalettin T. (48), Eyüp D. (48) ve Ali K. (35) yakalandı. Jandarma, dalgıç pompa, jeneratör, kürek ve kazmalara el koydu. Gözaltına alınan 3 kişinin yeni bulunan yeratlı şehrinde kazı çalışması yaparak, tarihi eser ve define aradıkları belirlendi.

3 zanlının 1 ay önce de aynı yerde, 2 kişiyle birlikte kazı yaparken yakalandığı ortaya çıktı. Daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ikinci kez gözaltına alınan zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

DHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?