5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

DEHAP, 'Azınlık' ifadesine tepki gösterdi

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Konya Gençlik Kolları, Avrupa Birliği’nin (AB) "Azınlık" ifadesine tepki gösterdi.

DEHAP Gençlik Kolları Merkez Başkanı Erkan Kotay, Kayalıpark’ta yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyet’in kurucularından olan Kürtler’in bugün dışlandığını ve hiçe sayıldığını belirterek, bunların demokratikleşme sürecinde Cumhuriyet’e kan kaybettirdiğini söyledi.

AB’nin Türkiye’nin demokratikleşme yolunda tetikleyici rol oynayan Kürt halkını azınlık olarak görerek bu dönemi kendi lehine çevirmek istediğini dile getiren Erkan Kotay, "AB’nin, Kürt halkına biçtiği azınlık statüsü, Kürt halk gerçekliğine uymamakta ve Kürt halkı tarafından kabul görmemektedir. Son dönemlerde de Türkiye’de en fazla tartışılan konulardan biri azınlık hakları olmuştur. Bizim açımızdan bu sorun azınlık- asli üye olma ya da ne kadar Türk, ne kadar Kürt olma sorunu değildir. Eşitlik anlayışı ile "Ortak vatanda Özgür Yurttaş" olarak bütün haklara sahip olmak bizim değil, Türkiye’nin en temel sorunudur" dedi.

Mardin Kızıltepe’de gerçekleşen olayı, toplumsal barışın gelişmesine karşı olan çağdışı zihniyetin cinayeti olarak tanımlayan Kotay, "Özgün yurttaşlık hakları doğrultusunda her farklılığın kendi kimliğiyle Cumhuriyet’e katılımı toplumsal barışı geliştirerek Türkiye’yi çağdaş dünyayla bütünleştirecektir. Ortak vatanda ortak özgürlük istiyoruz" şeklinde konuştu.
Bir süre slogan atan DEHAP Konya Gençlik kolları üyeleri sessizce dağıldı.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 15:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?