6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Deniz Kuvvetlerinden seminer

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, donanmada kullanılan malzemelerin yurtiçinden temini için başlattığı çalışmalar çerçevesinde Konyalı firma temsilcilerine bilgilendirme semineri verdi.

Konya Sanayi Odası'ndaki seminere, Deniz Kuvvetleri Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı İç Kaynaklar Şube Müdürü Kıdemli Binbaşı Fatih Koca ve Konyalı sanayiciler katıldı.

Kıdemli Binbaşı Fatih Koca, yurtdışından alınan malzemelerin yüksek fiyata mal olduğunu belirterek, "Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı 1924 yılında kuruldu. Yabancı üreticiler kendi istedikleri ürünü istedikleri fiyatta ve kaliteyle satıyorlar. Biz istediğimiz malzemeyi istediğimiz sürede alamıyoruz. Bu nedenle yerli üreticiye yöneldik. Amacımız, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı lojistik açıdan harbe hazırlamak ve bunu milli imkanlarla yapmak. Vizyonumuz ulusal kaynakları kullanarak entegre lojistik destek sağlamak. Dışa bağımlılığı azaltarak yerliliği artırmak istiyoruz. 1997'den bu yana 23 bin kalem malzeme üretimi yaptık. Bu malzemelerden yıllık 2 milyon dolar tasarruf edildi. 1997'den bu yana 6 sergi düzenledik. Bu sergilere bin 924 firma, 4 bin 204 kişi katılırken 9 bin 665 malzeme yapıldı. Sergilerden 4 milyon YTL tasarruf elde edildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?