30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Deprem gibi patlama

KONYA'DA DÖNER SALONUNDA PATLAMA

Konya'da bir döner salonunda meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Patlamanın ardından iş yerinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. 10 iş yeri, park halindeki 3 araç ve bazı evlerin zarar gördüğü patlaması sonrası vatandaşlar deprem korkusuyla kendilerini sokağa attı.

Patlama, saat 05.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Sayım Sokakta meydana geldi. Edinile bilgiye göre, 4 katlı apartmanın altında bulunan Ali Tunç'a (45) ait döner salonunda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte iş yerinde çıkan yangın olay yerine sevk edilen itfaiye tarafından söndürüldü. Patlaması sesi ve sarsıntısıyla birlikte mahalle sakinleri deprem korkusuyla kendilerini sokağa attı. İş yerinde bulunan eşyalarının büyük çoğunluğu patlamanın şiddetiyle birlikte sokağa fırladı.

Çevreye saçılan cam parçaları ve eşyalar nedeniyle 10 iş yeri ve park halindeki 3 araç ile bazı evlerin camları ve pencereleri zarar gördü. İş yerine yakın olan evinden patlama olan döner salonuna gelen Ali Tunç, manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Harabeye dönen iş yerini görünce ağlamaya başlayan Ali Tunç, fenalık geçirince sağlık görevlileri tarafından ambulansa alındıktan sonra Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gürültüyle birlikte yataklarından deprem korkusuyla kendilerini sokağa attığını söyleyen mahalle sakinleri patlamanın şiddetinin büyük olduğunu söyledi. Patlamanın meydana geldiği sırada iş yerinin hemen karşısında bulunan apartmanda balkonda bulunduğu öğrenilen Ömer Faruk Değer ise, "Sabah namazı için uyandım. Abdest aldıktan sonra ezanı beklerken hava almak için balkona çıktım. Yolu seyrediyordum bir patlama oldu. Benim arabam sandım, komşumun dükkanındaymış. Hemen itfaiyeye haber verdim. Daha sonra aşağıya indim arabalarda hasar verdi. Arabaları bulunduğu yerden çektim. İtfaiye geldi, halk sokağa çıktı. Şiddetli bir patlamaydı" dedi.

Patlamanın ardından büyük panik yaşayan mahalle sakinleri bir süre evlerine giremedi. İtfaiye ve polisin yaptığı incelemelerin ardından patlamanın iş yerinde bulunan tüpten sızan gazın sıkışması sonucu çıkmış olabileceği belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

KONYA'DA DÖNER SALONUNDA PATLAMA
KONYA'DA DÖNER SALONUNDA PATLAMA
KONYA'DA DÖNER SALONUNDA PATLAMA
KONYA'DA DÖNER SALONUNDA PATLAMA
KONYA'DA DÖNER SALONUNDA PATLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 07:34:05
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 16:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?