30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Deprem kurbanları uğurlandı

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 2'si öğretmen 3 kişi, memleketleri Konya'da toprağa verildi.

Van'da pazar günü meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerden öğretmen Melahat Dönmez (24), öğretmen Mustafa Özden (26) ve ev hanımı Hanim Zahma'nın (34) Konyalı olduğu öğrenildi. Üç kişinin cenazeleri, yakınları tarafından alınarak defnedilmek üzere Konya'ya getirildi. Konya'nın Akören ilçesine getirilen Mustafa Özden'in cenaze namazı evinin karşısında bulunan ilçe mezarlığı yanında kılındı. Cenaze namazını ailesi evlerinin penceresinden izledi. Cenaze namazından sonra genç öğretmenin cenazesi mezarlıkta toprağa verildi. Sınıf öğretmeni olan Özden'in 3 yıl Muş'ta sözleşmeli öğretmenlik yaptığı, iki ay önce Van il merkezine kadrolu olarak atandığı ve göreve başladığı öğrenildi.

İki ay önce Van'ın Erciş ilçesine atanan sınıf öğretmeni Melahat Dönmez'in cenazesi de, defnedilmek üzere memleketi Konya'nın Bozkır ilçesine götürüldü. Depremde hayatını kaybeden Melahat Dönmez'in 2005 yılında Konya'da öğretmenlik yapan ablası Çiğdem Dönmez ile bir kardeşinin daha trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

DEPREM MARKETTE YAKALADI

Eşi Van'ın Erciş ilçesinde uzman çavuş olan ve geçici görevle sınır ötesi harekata katılmak için Hakkari'ye giden 2 çocuk annesi Hanim Zahma ise, depreme alışveriş için gittiği markette yakalandı. Ev ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinin yakınında bulunan markete giden Zahma, alışverişini tamamladıktan sonra marketin kapısına doğru yöneldi. Kapıyı açtığı anda depreme yakalanan ve bulunduğu bina büyük bir gürültüyle çöken Hanim Zahma, göçen binanın altında kaldı. Olay yerine gelen arama kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu Zahma'nın cansız bedenine ulaşıldı. Hanim Zahma'nın cenazesi, eşi ve yakınları tarafından Erciş Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketleri Konya'ya getirildi.

Selimiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askeri ve mülki erkan ile Hanim Zahma'nın eşi Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Zahma, 8 yaşındaki oğlu Murat ve yakınları katıldı. Hanim Zahma'nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından omuzlar üzerinde Üçler Mezarlığı'na götürülerek dualarla defnedildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2011 Salı 16:24:06
Güncelleme :25 Ekim 2011 Salı 16:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?