6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Deprem önlemleri Meclis'te...

İL GENEL MECLİSİ’NDE DEPREM ÖNLEMLERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

Konya İl Genel Meclisi’nde, Konya’da meydana gelen depremler ve alınması gereken önlemlerle ilgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar görüşülmeye başlandı.

İl Genel Meclisi’nin 13. birleşiminde, 10-11 Eylül tarihlerinde meydana gelen 4.5 ve 4.7 şiddetindeki depremler sonrası alınması gereken önlemlerle ilgili araştırma raporları görüşülmeye başlandı.

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, depremler sonrasında halkın psikolojik yönden olumsuz etkilendiğini, diğer doğal afetlerden korunmak ve zararlarını en aza indirmek amacıyla 4 ihtisas komisyonuna araştırma raporu hazırlanması için görev verildiğini söyledi. Selvi, Sivil Savunma Acil Yardım ve Kurtarma, İmar ve Bayındırlık, Milli Eğitim, Sağlık Sosyal Hizmetler ve Yardımlaşma Komisyonlarınca hazırlanan araştırma raporlarının görüşüleceğini bildirdi.

Milli Eğitim Komisyon Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, eğitim kurumlarında gözlemsel ve deneysel testlerin yapılarak hasar görebilecek binalara güçlendirme yapılması gerektiğini söyledi. Okullarda yapılacak kontroller için koordinasyon komisyonu kurulmasını teklif eden Kaçar, komisyonda en az 10 inşaat mühendisinin yer almasını istedi. Bu hizmetlerin yapılabilmesi için ihtiyaç olan ekipmanın resmi kurum ve kuruluşlarda mevcut olduğunu anlatan Kaçar, “Donanım için ayrıca ödenek ayırmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyesi, Bayındırlık İl Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Konya İl Özel İdaresi, Selçuk Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odasında malzeme, araç, gereç ve donanım mevcut olup yapılacak hizmet için koordinasyona ihtiyaç var” dedi.

Hafta boyunca yapılacak toplantılarda diğer komisyonların raporları görüşülerek karara bağlanacak.

İL GENEL MECLİSİ’NDE DEPREM ÖNLEMLERİ GÖRÜŞÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 12:47:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 13:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?