4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Dere ıslah çalışmaları sürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, sel taşkınlarını önlemek için şehir genelinde başlattığı dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor.


Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sille Deresi ve Küçük Muhsine'deki ıslah çalışmalarının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Selbasan Çayı'nın ıslah çalışmasına devam ediyor.

KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Meram Eski Yol ile Karaman Yolu arasında bulunan ve toplam uzunluğu 4,5 kilometre olan Selbasan Çayı'nın ıslahına 2006 yılında başladıklarını belirterek, yapılan ıslah çalışmalarının ardından derelerin yazın piknik ve dinlenme alanı olarak kuru kalacağını, kışın da sadece yağmur sularını taşıyacağını ifade etti.

Taşkınları önlemenin ve hafifletmenin yolunun dere kaynaklarında su ve sel tutucu yapılar olduğunu kaydeden Ahmet Sorgun, "Dere yataklarına erozyonu önleyici bitkiler dikip ağaçlandırıyoruz. Köprüler ve karayolu geçişleri genişlerken; kablolar ve lağım kanallarını yatak dışına alıyor, yatakları düzenli hale getirip ana dereyle kesilmiş bağlantıları yeniden kuruyoruz. Dereler, çevreye uyumlu, doğal ve güzel bir görünüme özen gösterilerek ıslah ediliyor. Meram Taşkın Koruma Kanalı ıslah çalışmasının toplam uzunluğu 4,5 kilometre. Altınapa Baraj Havzası'ndan gelecek taşkınların yerleşim yerlerine zarar vermemesi amacıyla DSİ tarafından yapılan Selbasan Çayı'nda 2006 yılında toplam 1 kilometrelik alanda ıslah çalışması tamamladı. Geriye kalan bölümün ıslah çalışmaları devam ederken, şu ana kadar yüzde 20'lik kısım tamamlandı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 17:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?