7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Destek ödemeleri çiftçiyi sevindirdi

Konya'nın Beyşehir ilçe Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, destekleme ödemelerinin Mart ayında yapılacak olmasının çiftçiyi sevindirdiğini söyledi.

Hububat primi, mazot gübre desteği, süt ve yem bitkileri desteği ile hayvancılık desteklerinin Mart ayı içerisinde tek seferde ödeneceğinin hükümet tarafından açıklanmış olmasının çiftçiler tarafından sevindirici bulunduğunu dile getiren Dursun Ersözlü, "Zira çiftçilerimiz bu kara kışta çay parasına dahi muhtaç durumdadır. Kredi kullanımı had safhadadır. Hükümetin eylem planında Doğrudan Gelir Desteği'nin kalkması ön görülüyor. Burada mülkiyet esasına dayalı destekleme sisteminden üretime dayalı destekleme sistemine geçileceği anlaşılmıştır. Desteklemenin üretime dayalı yapılması önemlidir. Üretimi artıracağı gibi üretimin bizatihi içinde olup desteklerden faydalanmayan çiftçilerimizin desteklerden faydalanmasını sağlayacaktır" dedi.

Bir süredir devam eden kar yağışının da çiftçiyi sevindirdiğini ifade eden Ersözlü, "Kar yağışı çiftçimizin yüzünü güldürmüştür. Yağışın kıymeti, çiftçilerimizce hep malum olmakla beraber, geçen yıl yaşadığımız kuraklık nedeniyle toplumun diğer kesimlerince de iyice anlaşılmıştır. Nitekim çiftçide olduğu zaman esnafa da yansıyacağı, netice itibariyle piyasaları hareketlendireceği anlaşılmıştır. Allah nasip ederse ilkbaharda özellikle nisan ve mayıs döneminde yağmurumuz da yağarsa çiftçimiz karamsar olmaktan kurtulacaktır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 15:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?