4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Develer de çevre için yürüdü

Konya'da düzenlenen Çevre Yürüyüşü'ne develerinde katılması ilginç görüntüler oluşturdu. 

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle ortaklaşa düzenlediği yürüyüş Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Anıt alanına ellerinde çevreye duyarlı olunması yönünde mesajların yer aldığı dövizler ve develeriyle birlikte gelen Sarıkeçilli Yörükler'in yöresel kıyafetlerini giymesi de dikkat çekti.

Çelenk sunulmasının ardından öğrenciler ve Yörükler, Zafer Alanı'na doğru yürüyüşe geçti. Develeriyle birlikte ellerinde dövizlerle yürüyen Yörükler öğrencilerin ve vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Düzenlenen yürüyüş Zafer Alanı'nda protokol konuşmaları ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi. 

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Sarıkeçililer Derneği Genel Başkanı Pervin Çoban Savran, Sarıkeçilliler'in halen 300 çadır ve 2 bin 500 kişilik nüfusuyla 900 yıllık geleneği yaşattığını belirterek, "Geçimimizi yazın İç Anadolu'da, kışın ise Akdeniz Bölgesi'nde ve Mersin sahillerinde hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Bu göçüş sırasında karşılaştığımız sorunlar, alınan otlak paraları ve kesilen haksız cezalar zaten fakir olan bizlerin belini iyice büküyor. Bizler doğayla yüzyıllardır iç içe kardeşçe yaşayan bir topluluğuz ve çevrenin sorunu bizim de sorunumuzdur" dedi.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:27:36
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 07:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?