7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Devlet Bakanı Ekren Konya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Konya'da düzenleyecekleri Konya-Karaman İlleri Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısı'nda Konya ve çevresindeki halkın refah ve mutluluk seviyelerini nasıl artıracakları konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Pazar günü Konya'da gerçekleştirilecek Konya-Karaman İlleri Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısı'na katılmak üzere Konya'ya geldi. İlk olarak Konya Valiliği'ne gelen Bakan Ekren, Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Bölgelerin kalkınması için Kalkınma Ajansları projesini hayata geçirdiklerini ve bugüne kadar 10'a yakın Kalkınma Ajansı kurulduğunu belirten Bakan Ekren, "Güneydoğu Anadolu Projesi'nin ardından Türkiye'de bölgesel ekonomik kalkınma
ve sosyal gelişmeyi hızlandırmak, hem de hepsinden önemlisi Kalkınma Ajansları yoluyla hangi ilde ve bölgede Kalkınma Ajansı kuracaksak o bölgenin kendi imkan ve kaynaklarının farkındalığını artırarak, bölgedeki gelişim ve kendine güven duygularını hızlandırmayı amaçlayan bir proje bu. Proje kapsamında Konya'ya geldik ve Konya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelini değerlendirip, Konya'da ve Konya çevresindeki öncelikli projeleri ve halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak için neler yapacağımızı sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızla konuşacağız. Ayrıca Pazar günü de Konya'da planladığımız büyük toplantıyı yapacağız. Toplantıya Konya ve Karaman'dan sivil toplum örgütlerinin ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ile yerel temsilcileri davet ettik. Öğleden sonra ise Ankara'dan beraber geldiğimiz çok sayıda bürokrat ile bir araya gelerek toplantı sonucu ortaya çıkan sonucu birlikte değerlendirip, Konya ve Karaman bölgesindeki öncelikli projeleri belirleyip, bunları zaman içinde hangi şekil ve enstrümanla uygulamaya koyacağımıza birlikte karar vereceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından ziyaretlerinin anısına Bakan Ekren'e Konya Valisi Osman Aydın tarafından işlemeli bir vazo hediye edildi. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bakan Ekren'i burada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve mehteran takımı karşıladı.

Belediye çalışmaları hakkında Başkan Akyürek'ten bilgi alan Bakan Ekren, gazetecilerin elektrik zammı ile ilgili sorusuna, "Türkiye'nin kendi üretmediği ve girdisini kendi sağlamadığı konularda zam yapılması olağandır. Ancak Pazar günkü toplantıda iş adamları ve sanayicilerimizle bu konuyu görüşeceğiz ve kendi fikirlerimizi onlara sunacağız" şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Akyürek tarafından Bakan Ekren'e camdan yapılmış bir Mevlevi Sikkesi ile Mesnevi hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?