6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Devlet Bakanı Yılmaz Konya'da

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya Ovası Projesi'nin (KOP) masaya yatırıldığı "KOP ve Konya Tarım Eylem Planı Raporu" toplantısına katıldı.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, Devlet Su İşleri Bölge Müdürleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan bürokratlar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, KOP'un bir tarafıyla yürümekte olan bir proje olduğunu belirterek, "KOP projesi, özellikle Mavi Tünel başta olmak üzere esas kapsamı sulama olan ve havzalar arası su aktarımını öngören bir proje. Fakat bu proje üzerinde biraz daha çalışılması gerekildiğine inanıyorum. Bu projeyi daha bütüncül bir proje haline nasıl getiririzi düşünmemiz gerekiyor. Özelikle çevresel boyutunu dikkate alan yeterli ve sürdürülebilir bir havza planlamasıyla, tarımsal üretimde geleceğimizi taşıyacak olan bir projeye dönüştürme noktasında bürokrasi de çalışmalar yapıyor. Akademisyenlerinin söyleyecekleri bizim için çok önemli. Dolayısıyla daha işin başındayken sizlerle bir araya gelmek, fikirlerinizi dinlemek istedik. Şunu analiz etmemiz gerekir ki, geçmişte şu yada bu sebeple niçin bu noktaya geldik bunu araştırmak lazım. Bugün buradaki ovalarımızı, topraklarımızı çevresel riske karşılık ne yapabilirizi birlikte düşünmek zorundayız" dedi.

Tarımda önemli problemlerden birisinin de toplulaştırma olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Tarımda bizim için en temel problemlerden bir tanesi de ölçek problemi. Bu ölçek ve dağınıklılık, yatırımlarımızı daha pahalı bir hale getiriyor. İşletmeciliği zorlaştırıyor. Rekabet gücümüzü azaltıyor. Çevresel anlamda müdahalelerimizi zorlaştırıyor. Bu nedenle toplulaştırmaya önem vermemiz gerekir. Diğer taraftan illerimizin kalkınması için KOP var, Kalkınma Ajanslarını kurduk ve kurumsallaştırdık. Ayrıca yeni bir teşvik sistemi, yeni bir istihdam paketi ve yeni bir kredi garanti paketi söz konusu. Önümüzdeki dönemde bunlara bütüncül olarak bakarak gerek kamu, gerekse özel kesimiyle nasıl değerlendirebilirizi tartışmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 13:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?