6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Devlet hastanesine kalite belgesi

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi ISO 9001-2000 kalite belgesi sahibi oldu.

Kurumun kalite belgesi ile tescillenmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Metin Tek, ISO 9001-2000 kalite belgesi için 2006 yılının Nisan ayında başlayan çalışmaların bu yılın Mart ayı içerisinde tamamlanarak sonuçlandığını belirterek, “Hastane olarak uluslar arası standartta bir belgemiz olsun, kalitemizi tescillendirelim diyerek, bir yeniden yapılanma ve oluşum içerisine girdik. Bunun meyvesini ise bir yılın sonunda kurum olarak gördük” dedi.

Bu belgenin hastanede kalite anlayışının gelişimini sağlayacağını, etkin bir yönetimi, maliyetin azalmasını, çalışanların takdirini ve kuruluş içi iletişimde iyileşmeyi sağlayacağını vurgulayan Başhekim Tek, “Bu belge tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü, müşteri şikayetinin azalması ve memnuniyetinin artmasını sağlayan ulusal ve uluslarası düzeyde uygulanabilen bir yönetim sistemi modeli olarak kurumumuza yararlar sağlayacaktır. Bu anlamda, tüm personelimize emeğinden dolayı teşekkür ediyorum, devamını diliyorum. Çünkü bu bitmiş değil, her yıl gözetim denetimi olacak, üçüncü yılın sonunda yeniden belgelendirme denetimi olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hastanenin sahibi olduğu ISO 9001-2000 kalite sertifikası Belediye Başkanı Nazif Tekinöz tarafından Başhekim Tek’e takdim edildi. Tekinöz, kalitesi tescillenen Beyşehir Devlet Hastanesi personelini tebrik etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?