6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Devlet Tiyatrosu perdelerini açıyor

Bu yıl Devlet Tiyatrolarının 60. yıl dolayısıyla Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) perdelerini sannelecek 4 oyunla açacak.

KDT'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel, bu yıl Devlet Tiyatrolarının kuruluşunun 60. yılı olduğunu ifade etti.

 Devlet Tiyatrolarının 60. yıl kuruluşu dolayısıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler yapılacağını ve yeni sahneler açılacağını ifade eden Çetinel, ''60 yılda Türk tiyatrosuna neler kazandırdık veya Türk edebiyatına neler kazandırdık diye düşünüp bu yıl ilk oyunlarımızı kendi yazarlarımızdan seçtik. Hem geçmişteki yazarlarımızla hem de yeni yazarlarımızla merhaba demek istedik. 1 Ekim'de bütün Devlet Tiyatroları sahne açacak'' dedi.

Çetinel, bu sezon 60 yerli yazarın oyununun sahneleneceğini, KDT'nin de 2009-2010 sezonunda yerli yazarların oyunlarıyla seyirci karşısına çıkacağını ifade etti. Ekim'de sahnelenecek ilk oyunun Hasan Öztürk'ün yazdığı ve Murat Atak'ın yönettiği, ''Uysal Yurttaş'' olduğunu kaydeden Çetinel, 15 Ekimde de Şirin Aktemür Toprak ve Gökhan Aktemür'ün yazdığı ve Umut Toprak'ın yönettiği "Gılgamış" oyununu sahneleneceğini anlattı.

"Gılgamış oyununda kendisinin de rol aldığının altını çizen Çetinel, Musahipzade Celal'in ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla, Müsahipzade Celal'in yazdığı ve kendisinin yönettiği "İstanbul Beyefendisi" adlı geleneksel Türk tiyatrosu eserini de sahneleyeceklerini duyurdu. Son olarak da Çimen Canova'nın yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Promier" oyununun sahneleceğini bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?