3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Devlet Tiyatrosu'nun en iyi sezonu

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 2005-2006 sezonunda 54 bin 426 seyirci ve yüzde 75.29'luk doluluk oranıyla en iyi sezonu geçirdi. 

Sezon hakkında bir değerlendirme yapan KDT Müdürü Yıldırım Gücük, devlet tiyatrolarının Atatürk'ün emriyle kurulmuş Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından olduğunu belirterek, tiyatro sanatını tanıtmak ve Türkçe'nin doğru kullanımını özendirme görevlerini üstlendiğini söyledi. 

Konya Devlet Tiyatrosu'nun 1997 yılında hizmete girdiğini de dile getiren Yıldırım Gücük, "Bu tiyatro 19 sanatçıyla göreve başladı. Konya ile birlikte Erzurum, Van ve Sivas illerinde de devlet tiyatrolarının birer sahnesi oluşturuldu. Sadece 12 ilde bulunan devlet tiyatrosu bölgelerinin içine Konya da katılmış oldu. Böylece Konya, ülkemizin 12 özel ilinden biri haline geldi" dedi. KDT'nin ilk olarak "Tamirci" adlı oyunla perdelerini açtığını ifade eden Gücük, "O günden bugüne kadar onlarca eser sahneye konuldu ve Konyalılar'dan büyük ilgi gördü. Bu sezon ise tiyatromuz, kuruluşundan bu yana en iyi sezonunu geçirdi. Bu sezon 'Definename, Şahane Düğün, Sevgili Doktor, Buzlar Çözülmeden ve Hiçbir Şey' adlı büyük oyunları ve 'Kuyudaki Aslan ile Sevdalı Bulut' adlı çocuk oyunlarını sahneledik. 9. yılını kutladığımız Konya Devlet Tiyatrosu'nda bu sezon 54 bin 426 seyirci oyunlarımızı izledi. Doluluk oranı olarak yüzde 75.29 oranını yakaladığımız bu sezon, tiyatromuzun bugüne kadar ki en iyi sezonu oldu diyebiliriz. Ayrıca bölgemiz kapsamındaki il ve ilçelere yaptığımız turnelerde bu oran yüzde 105'e kadar çıktı" şeklinde konuştu. 

Önümüzdeki sezon için hazırlıklara başladıklarının da altını çizen Yıldırım Gücük, repertuarlarında yer alacak bazı oyunları belirlediklerini, yenilenecek tiyatro binasıyla yeni sezona hızlı bir giriş yapacaklarını sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 12:45:32
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 12:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?