5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Dikkat!.. Zincir yoksa yol da yok

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Yağmur, ağır geçen kış şartları nedeniyle, sürücülerin kendi otomobiliyle yola çıkmamalarını, mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

Kazaların en çok buzlanmadan kaynaklandığını ifade eden Yağmur, "Yollarda sürekli olarak buz ve kara karşı temizlik yapılması gerekiyor. Kazaların artması nedeniyle biz gerekli tedbirleri aldık ama tedbirler yeterli olmuyor. Sürücülerin de çok dikkatli olması gerekiyor. Burada görev en çok sürücülere ve belediye yetkililerine düşüyor. Buzlanma nedeniyle kazaların arttığını fark ettik, bu nedenle ekip sayımızı yükselttik. Kazaların azalması için sürücülerimizin kış mevsiminde araçlarını kullanmayıp, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyoruz. Trafiğe ne kadar az araç çıkar ise kaza o kadar az olur. Bunun için sağduyulu düşünmemiz gerekiyor" dedi.
Şehir içi trafik ve bölge trafik ekiplerinin yaptıkları uygulamalarda ise sürücülerin yüzde 70’inin araçlarında zincir, çekme halatı, yangın tüpü ve ilk yardım seti bulundurmadıkları ortaya çıkıyor. Sürücülerin mutlaka araç bakımlarını yaptırmaları, özellikle de antifiriz ilavesi yapmaları gerektiğine vurgulayan Yağmur, "Zincir, çekme halatı, ilk yardım seti, yangın tüplerini araçlarda bulunduralım. Araçlarımız kışa hazır olmalıdır. Bunların yanı sıra yola çıkan sürücülerin çok dikkatli araç kullanmaları gerekiyor. Yola çıktığımız anda farlarımızı yakalım, yol durumuna göre sis lambalarımızı da kullanalım" şeklinde konuştu.

konya
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?