4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Dilenci 3 saatte 120 YTL topladı

Konya'dan Karaman'a oğluyla birlikte dilenmeye giden bir kişi, zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Dilencinin 3 saatte 120 YTL topladığı ortaya çıktı.

Karaman Belediyesi zabıta ekipleri tarafından şehir merkezinde 5 yaşındaki oğlu ile dilencilik yaparken yakalanan ve karakola götürülen Zafer G'nin üzerinden 120 YTL para çıktı. Böbrek hastası olan oğlunun tedavisini yaptırabilmek için Konya'dan Karaman'a dilenmeye geldiğini söyleyen Zafer G, "Karaman'a 4 saat önce geldim ve yaklaşık 3 saattir dileniyorum. 3 saatte 120 YTL topladım" dedi.

Belediye olarak dilencilere karşı savaş açtıklarını, bu yüzden il merkezinde çok az dilenci olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Erhan Alkan, "Biz mücadelemizi sürdürüyoruz, fakat komşu illerden Karaman'a dilenmek için gelen bir çok dilenci var. Kurban Bayramı'nın da yaklaşması nedeniyle Karaman'a gelen bu insanlar dini duyguları istismar ederek para kazanıyor. Şehrin dört bir tarafına yayılan ekiplerimiz hemen bu şahısları yakalayıp işlemlerini yaptıktan sonra biletlerini alarak tekrar geldikleri yerlere geri gönderiyor. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz bu insanlara kanmamaları ve dilencileri gördükleri yerde Alo Zabıta 153 telefonuna bilgi vermeleridir" dedi. Oğlu ile birlikte dilenirken yakalanan Zafer G'nin topladığı paraya el koyan zabıta ekipleri, daha sonra otobüsle şahsı Konya'ya geri gönderdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 14:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?