4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Dilsiz dilenci, bülbül kesildi

Konya'da göğsüne astığı 'sağır ve dilsiz' yazısıyla dilencilik yapan şahsın konuştuğu ortaya çıktı. Üzerinde az miktarda para ve polisin daha önce kestiği cezaların makbuzları bulunan dilenciye yine para cezası kesildi.

Alınan bilgiye göre, Konya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Caddesi Muayene İstasyonu Kavşağı'nda Süleyman A.'yı (29) dilencilik yaparken yakaladı.

Kırıkkale'nin Uzunlar köyünde yaşadığını söyleyen Süleyman A.'nın göğsüne 'sağır ve dilsiz' yazısı astığını gören ekipler, yaptıkları kontrolde bu kişinin daha önce 5 kez yakalandığını ve konuşabildiğini belirledi.

Sonunda polislerle konuşmaya başlayan Süleyman A., il il dolaşarak geçimini dilencilikten sağladığını anlattı. Konya'da polislerin kendisini 5'inci kez yakalaması nedeniyle umduğunu bulamadığını söyleyen Süleyman A.'ya 58 YTL para cezası verildi.

Dilencinin üzerinden 10 YTL ile daha önce polislerce Kabahatler Kanunu uyarınca kesilen ceza makbuzları çıktı.

Vatandaşların yardımseverliğini istismar eden dilencilerin ilginç yöntemlere başvurduğunu bildiren emniyet yetkilileri, dilencilere kanılmaması uyarısında bulundu.

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 18:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?