6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Dışişleri Bakanı Konya'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Konya'ya geldi.
İlk olarak Konya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Davutoğlu, girişte polis merasim mangasını selamlayarak Vali Aydın Nezih Doğan'ın makamına geçti. Bakan Davutoğlu'na semazen figürlü ebru tablo hediye eden Konya Valisi Doğan, şehir hakkında bilgi verdi.

Bakan Davutoğlu, Konya'nın çok önemli iki projesinde sona yaklaşıldığını belirterek, "Konya kendisine hizmet edildikçe bereket veren bir kent. Bu nedenle Konya'ya hizmet etmek ayrı bir mutluluk veriyor. Konya'yı en son 15-16 Mayıs'ta ziyaret etmiştim. Belli aralıklarla Konya'ya gelerek dış politika maratonu için enerji depoluyoruz. Hızlı tren ve mavi tünel projeleri aksamaksızın yürüyor. Konya ileriki tarihlerde önemli toplantılara da ev sahipliği yapacak. Başbakanımızla yaptığımız toplantıda önümüzdeki ilk Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın 5 bakanla birlikte Konya'da yapılmasına karar verildi. Haftaya perşembe günü bu toplantı Konya'da gerçekleşecek" dedi.

Ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz hafta çıkan yangında büyük zarar gören Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali esnafını da ziyaret edeceğini ifade eden Bakan Davutoğlu, "Yangında zarar gören hal esnafımızın yarasını sarabilmek adına ilk etapta 500 bin liralık bir ödenek ayrıldı. Daha sonra bu ödeneğin yükseltilmesine karar verilerek esnafımızın zararlarını karşılama yoluna gidilecektir" şeklinde konuştu.

Bakan Davutoğlu, bir gazetecinin Yunanistan hükümetinin Ege Denizi'nde yasal hakkı olan 6 deniz mili yerine 12 deniz milinde petrol araması yapacağı konusundaki sorusuna, "Varsayımlar üzerine konuşmak yanlış olur. Böyle bir karar alınırsa yapılacak statü bellidir ve ülkeler bu statüyle göre hareket ederler. Ama şimdiden bir şey söylemek yanlış olur" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Demokratik Türkiye Partisi'nin Amerika'da temsilcilik açması ile ilgili soruyu ise, Konya ile ilgili soruları almayı tercih ettiğini söyleyerek yanıtsız bıraktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 16:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?