6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Dışişleri Bakanı Mavi Tünel'i inceledi

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mavi Tünel Şantiyesi'nde incelemelerde bulunarak Hadim ve Taşkent ilçelerini ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberinde Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Milletvekilleri ile Bozkır ilçesine bağlı Kuşca köyünde bulunan Mavi Tünel şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Davutoğlu, projenin Konya'nın kaderini değiştireceğini belirterek, "Proje, sadece Konya değil, Türkiye açısından da önemlidir" dedi.

DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker'den brifing alan Bakan Davutoğlu, daha sonra beraberindeki heyetle baretlerini takarak tünel içerisinde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından Hadim ilçesine hareket eden Bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, yol kenarında araçlarını durdurarak Bağbaşı Barajı hakkında bilgi aldı. Hadim ilçesine gelen Bakan Davutoğlu, burada vatandaşları selamlayarak, sohbet etti. Hadim Belediye binası önünde bir konuşma yapan Davutoğlu, "Hepimiz sizlerin hizmetindeyiz. Bütün devlet yetkilileri ve bizler sizleri daha iyi günlere ulaştırmak için buradayız. Burada olmayan evdeki aile fertlerinize de ben de selam söyleyin. Burada türbesi bulunan Hadimi Hazretleri bu dağların manevi bekçisidir. Hadimi Hazretlerini babam da ziyaret ederdi. Ben de her geldiğimde ziyaret ediyorum" dedi. Bakan Davutoğlu, konuşmasının ardından belediye binasından yaya olarak Muhammed Hadimi Hazretlerinin türbesini geçerek dua etti.

VATANDAŞLAR SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Hadim'de Taşkent ilçesine giderken yolda vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Zaman zaman aracını durduran Bakan Davutoğlu, vatandaşlarla selamlaştı. Taşkent'e gelen Bakan Davutoğlu, Taşkent Kaymakamlığı önünde halka hitap etti. Davutoğlu, Taşkent'te bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Hepinizin tanıdığı bir babaannem vardı benim. 'Hacı kızı ebe' derlerdi. Onun duaları vardı. O duaların sesleriyle büyüdük biz. Bir de buradaki kıble kayasının, Sultan suyunun sesleriyle büyüdük biz. Bugün yaptığımız her şey kıble kayası kadar istikamet üzeredir. Biz bu suları içtik, buralardan beslendik. Bu ülkeye hizmet etmek için can verdik. Hepiniz dua edin, hepinizin dualarını bekliyorum. Her fırsatta da Taşkent'e gelip sizlerle birlikte olmaya söz veriyorum" şeklinde konuştu.

Taşkent Kaymakamı Hasan Çiçek'i ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Kaymakamlık çıkışında vatandaşların arasına girdi. Bakan Davutoğlu bir bebeği kucağına alarak sevdi. Davutoğlu, daha sonra Taşkent Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz'ü ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 17:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?