6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

DİSK ve HKP'den İsrail'e tepki

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) Konya Şubeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırı kınandı.

Kayalıpark'ta düzenlenen gösteride konuşan HKP Konya İl Başkanı Orhan Özer, başta Amerika ve batılı güçlerin desteğiyle İsrail'in 10 gündür Filistin'i kan gölüne çevirdiğini belirterek, "Bu 10 gündür İsrail çoluk çocuk demeden Filistin halkını katlediyor. İlk 7 gün havadan yerle bir ettikleri Gazze'de, son 3 gündür de karadan, havadan ve denizden yürüttükleri saldırıyla sivil halkı katletmiştir. Bu katliamda 500'ü aşkın sivil ölmüş, bunların yüzde 35'ini de çocuklar oluşturmuştur. Bu vahşete seyirci kalınamaz" dedi.

İsrail'in 1948'de Amerika'nın desteğiyle kurulan suni bir devlet olduğunu da dile getiren Orhan Özer, "Bu devletin tek kuruluş amacı Ortadoğu'daki petroller üzerinde Amerika'nın bekçiliğini yapmaktır. İsrail'in bu saldırısının tek nedeni ise Lübnan'da aldığı yenilginin onarılmaya çalışılmasıdır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, insanlığa karşı işlenen suçların zaman aşımı yoktur. Bu yapılanların hesabı mutlaka sorulacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 16:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?