4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

'Diyalize girip hepatit kaptılar'

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Ereğli ilçesinde özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören 13 hastaya Hepatit C bulaştığı iddialarıyla ilgili olarak, uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulduğunu belirtti.

Dr. Küçükkendirci, bazı basın organlarında bugün, Konya'nın Ereğli ilçesinde özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören 13 hastaya yanlışlıkla Hepatit C bulaştığı; olayın, özel diyaliz merkezinin kapanması üzerine bir başka diyaliz merkezine gitmeye başlayan hastalardan alınan kan örnekleriyle ortaya çıktığı iddiaları üzerine, yazılı açıklama yaptı.
Sağlık Müdürlüğü olarak konunun araştırılması için zaman geçirilmeden, uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulduğunu ifade eden Küçükkendirci, bu özel diyaliz merkezinde diyalize giren hastalardan kan örnekleri alındığını; Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayrıntılı araştırmanın sürdüğünü vurguladı.

Olayın yaşandığı iddia edilen özel diyaliz merkezinin halen kapalı olduğunu belirten Küçükkendirci, şunları kaydetti:
“Ereğli ilçesindeki diyaliz hastaları, yeni açılan başka bir özel diyaliz merkezi ve ilçe Devlet Hastanesi tarafından diyalize tabi tutulmaktadır. Gerek özel diyaliz merkezi gerekse Devlet Hastanesi, müdürlüğümüz tarafından yapılan uyarılarla azami hassasiyet göstererek, hastaları gereken tetkiklerden geçirerek diyaliz işlemlerini gerçekleştirmektedir. Komisyonun hazırlayacağı rapor ışığında hastaların tedavi işlemlerinin yanında, adli ve hukuki süreç derhal işletilecektir. Ayrıca sonuç, basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır

AA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 19:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?