7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Diziler, boşanmaları tetikliyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, bazı özel televizyon kanallarında yayınlanan ve aldatma ve gayri meşru ilişkilerin konu edildiği Türk dizilerinin Türk aile yapısını bozduğunu ve boşanmaları tetiklediğini iddia etti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde Mehir Vakfı Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, dünyada birçok toplumda örnek olarak gösterilen Türk aile yapısının moderniteden kaynaklanan çağdaş sorunlarla bir çözülme sürecine girdiğini belirtti. Konya bazında 2009 yılında boşanan çift sayısının bir önceki yıla nazaran yüzde 38 arttığını da dile getiren Bahadır, "Eskiden boşanmalarda en sık görülen neden şiddetli geçimsizlikken bugün onun yerini geçim

sıkıntısı, özgürlük kısıtlanması ve cinsel problemler oluşturuyor. Artık boşanma nedenleri arasında bireysel, sosyal ve ekonomik sorunların belirleyici rol oynadığı aşırı geçimsizlikler, terk edilmeler, aldatmalar gibi olaylar boşanma olaylarında en önemli nedenleri oluşturuyor. Bunun önüne geçmek için aile kavramı ana okulundan üniversiteye kadar gerek eğitim kurumları, gerek dini kurumlar, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse basında sık sık dile getirilerek konunun önemi bireylere aşılanmalıdır" dedi.

'TÜRK DİZİLERİ VE EVLENDİRME PROGRAMLARI BİRER FACİA'

Son zamanlarda tartışma konusu olan evlendirme programları ve aldatma ile gayri meşru ilişkilerin konu edildiği Türk dizilerinin tam bir facia olduğunu ifade eden Bahadır, "Bu programlarla illegal ve gizli kalması gereken konular alenen ifşa ediliyor. Aile içinde kalması gereken konular aleniyet kazanıyor ve insanlar artık bunu normal bir şeymiş gibi kanıksamaya başlıyor. Türk dizileri ise ayrı bir facia. Eskiden bu tür konular yabancı dizilerde işlenirdi ve bizler bu dizilere tepki gösterirdik. Şimdi

aynı konuları Türk dizilerinde görmeye başladık. Bu tür diziler aile yapısını bozar nitelikte diziler. Ayrıca boşanmayı, gayri meşru ilişkileri ve aldatmayı normal bir şeymiş gibi ifşa eden bu diziler çiftler arasında itaatsizliğe ve boşanmaların artmasına neden oluyor. Bir an önce ilgili kurumların, gereken önlemleri alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 14:51:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 15:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?