6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Doğa Eğitimi Projesi start aldı

Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Konya çevresindeki ekoloji temelli doğa eğitimi projesi kapsamında Konya’ya gelen akademisyenler ve öğretmenler, projenin ilk ayağı olan Beyşehir Gölü çevresinde buluştu.

Projenin yürütücüsü Mersin Üniversitesi (MÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Meydan, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri TÜBİTAK destekli projenin bu yıl ikincisi için Konya ve çevresinde bulunduklarını söyledi.

Amaçlarının kamuda ve özel sektörde çalışan öğretmenler ile üniversitede görev yapan akademik personele doğa farkındalığı ile çevre bilinci kazandırmak olduğunu dile getiren Meydan, bu projenin Türkiye’nin birçok bölgesinde 1998’li yıllardan bu yana uygulandığını hatırlattı.

Yrd. Doç. Dr. Meydan, projenin sadece Beyşehir’le sınırlı olmadığını, iki bölümden oluştuğunu kaydetti. 12 günlük bir programın ilk 7 gününü Beyşehir’de sonraki 5 gününü ise Konya’da geçirdiklerini belirten Meydan, Beyşehir Gölü ve Kızıldağ milli parkları ile, Huğlu bölgesi, Seydişehir ve çevresi ile alüminyum tesisleri, Beyteks ve göl çevresindeki tarihi yapılan ve doğal güzellikleri de bu kapsamda görme ve tanıma fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 17:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?