6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Doğa tutkunu muhtar

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Gönen Köyü’nün Muhtarı Mehmet Ali Gökler, Beyşehir Gölü’nde nesli kaybolmaya yüz tutan balık türlerini evinin önündeki havuzda yetiştiriyor.

Muhtar Gökler, hava astsubaylığından emekli olduktan sonra memleketine yerleşmeye karar verdiğini, ardından kendini Gönen Köyü Muhtarlığı görevinde bulduğunu belirterek, “Ben aynı zamanda kıyafetlerimle su altına da dalabiliyorum. Doğaya ve su altına büyük bir merakım var. Evimin önünde bulunan havuzda, Beyşehir Gölü’nde nesli kaybolmaya yüz tutan, günümüzde ise farklı damak tadı ile özlemi duyulan sıraz, göğce, akbalık gibi türleri yetiştirmeye çalışıyorum” dedi.

Beyşehir Gölü’ne dökülen ırmak ve çaylardan birkaç sene içerisinde yakaladığı bu balıkları evinin önündeki havuza bırakıp büyütmeye başladığını, tarhana ve ekmek kırıntıları ile beslediğini anlatan Gökler, “Beyşehir Gölü’nde böyle büyüklükte sıraz balığını zor bulursunuz. Havuzumuzda bunlardan 29 tane var. Bunlar aynı zamanda iyi birer sinek avcısı. Geceleyin, havuzun üzerine gelen sinekleri de suyun üzerine zıplayıp avlanıyorlar. Bu havuz aynı zamanda köyümüzün de bir güzelliği oldu. Balıkları görmek, ekmek kırıntısı atmak için gelen hemşehrilerimiz bunlara büyük ilgi gösteriyor. Bu balıklar suyun içerisinde gezerken dinleniyor, stres atıyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?