30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Doğum günü partisinde vuruldu!

AV TÜFEĞİYLE OYNARKEN KAZAYLA KIZ ARKADAŞINI VURDU

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki kız, erkek arkadaşının oynadığı av tüfeğinden çıkan saçmalarla başından vurularak hayatını kaybetti.

Olay, Yeni Mahalle 725'nci Sokak'ta 3 katlı bir apartmanın birinci katında meydana geldi. İddiaya göre, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Dilara Taşkaya (13), okuldan çıktıktan sonra doğum günü kutlaması için hemen karşı binadaki kız arkadaşının evine geldi. Arkadaşlarının bulunduğu grup içerisinde yer alan lise öğrencisi erkek arkadaşı S.K. (15) iddiaya göre, evde duvarda asılı olan otomatik av tüfeğiyle oynarken, boş olup olmadığını anlamak için namluyu duvara yönelttikten sonra tetiğe

bastı. Silahın patlamadığını görünce kontrol için geriye dönen S.K.'nın elindeki av tüfeği ikinci kez tetiğe dokunduğunda ateş alarak Dilara Taşkaya'nın başına isabet etti. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Dilara'nın öldüğünü belirledi. Adrese daha sonra polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edilirken, Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Türker Alptekin de evde incelemede bulundu.

Hayatını kaybeden öğrencinin anneannesinin evinde kaldığı, anne ve babasının ise Norveç'te yaşadığı öğrenildi.

Yakınları ve öğrenci arkadaşları olay sonrası ev önünde sinir krizleri geçirirken, genç kızın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, olaya tanık olan öğrencileri ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürürken, av tüfeğiyle arkadaşının kazaen ölümüne neden olduğu ileri sürülen lise öğrencisi ise gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AV TÜFEĞİYLE OYNARKEN KAZAYLA KIZ ARKADAŞINI VURDU
AV TÜFEĞİYLE OYNARKEN KAZAYLA KIZ ARKADAŞINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2011 Çarşamba 15:14:44
Güncelleme :25 Mayıs 2011 Çarşamba 15:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?