6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Doğum helikopterde başladı

Malatya'da 10 yıldır bebek sahibi olmak için her türlü tedaviyi deneyen ve en sonunda tüp bebekle ikizlere hamile kalen anne adayı, çifte mutluluk yaşadı.

Malatya'da 10 yıl önce evlenen serbest meslek sahibi 37 yaşındaki Servet ile 26 yaşındaki Filiz Cengiz'in bebekleri olmadı. Malatya'da bir çok özel hastanede defalarca tedavi yöntemlerini deneyen çift en sonunda tüp bebekle mutlu haberi aldı.

7,5 ay önce hamile kaldığını öğrenen anne Filiz Cengiz, 4 ay sonra ikiz bebeği olacağını öğrendi. Hamileliğinin 33. haftasında doğum sancıları başlayan annenin bebeklerinin prematüre olacağı için kuvözlü bir hastane arandı. Malatya ve çevre illerde boş kuvöz olan hastane bulunamayınca Sağlık Bakanlığı devreye girerek en yakın Konya Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde boş kuvöz olduğunu öğrendi. Bunun üzerine 112 ambulans helikopterle alınan anne Filiz Cengiz Konya'ya getirildi.

Doğumun helikopterde başlaması nedeniyle bebeklerin hayatının tehlikeye girebileceğini belirten sağlık görevlileri, Başkent Üniversitesi Hastanesi'yle görüşerek ameliyathanenin hazırlanmasını sağladı. Helikopter indikten sonra acilen hastaneye kaldırılan genç kadın, hemen ameliyata alınarak sezaryenle doğumunu gerçekleştirdi. İlk dünyaya gelen 1 kilo 790 gram ağırlığındaki bebeğin solunumu durdu ancak doktorlar müdahale ederek hayata döndürdü. İkinci bebek de 2 kilo 150 gram olarak sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

İLK DEFA BEBEKLERİNE DOKUNDU
Acil bir şekilde kaldırıldığı hastanede sezaryenle doğum yapan anne Filiz Cengiz, kuvöz içerisinde solunum tedavisi gören bebeklerine ilk defa dokundu. Kuvözün kapağını açan anne bebeklerine dokunurken duygulu anlar yaşadı. "10 yıldır bu hasretin bitmesini bekliyordum" diyen konuşan anne Filiz Cengiz, "Çok mutluyum, çok güzel bir duygu. Allah herkese anne olmayı, çocuk büyütmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Baba Servet Cengiz ise, yıllarca hastanelerde tedavi gördüklerini fakat bir türlü çocukları olmadığını belirterek, "10 yıl sonra baba olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Konya'ya gelmeden önce Malatya'da araştırma hastanesine sevk ettiler ancak orada kuvöz olmadığı için kuvözlü bir yere sevk edilmemiz gerekti. Yapılan araştırmada son olarak Konya'da kuvöz varmış, helikopterle eşimi buraya yetiştirdiler. Çocuklarım kurtuldu mutluyum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:11:01
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 16:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?