1
Mayıs
2024
Çarşamba
KONYA

Doktor ihmali mi öldürdü?

Konya'da sırt ve göğüs ağrısı şikayeti üzerine gittiği hastaneye giden ancak reçetesine ilaç yazılıp taburcu edilen 65 yaşındaki İbrahim Yılmaz 1.5 saat sonra kalp krizinden öldü.

Yılmaz'ın kızı Zübeyde Yılmaz, acil servisteki nöbetçi Dahiliye Uzmanı Dr. F.Ş. hakkında 'görevi ihmal'den savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AĞRI KESİCİ YAZI EVE GÖNDERDİLER

Çumra'da oturan emekli 4 çocuk babası İbrahim Yılmaz, geçen salı günü sabah saatlerinde iddiaya göre sol sırt ve göğüs ağrısı şikayeti üzerine 37 yaşındaki kızı Zübeyde Yılmaz ile birlikte Çumra Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Burada yapılan muayenenin ardından sinizüt ve bel ağrısı teşhisi konulan Yılmaz'a, Dr. F.Ş. tarafından reçetesine ağrı kesici, antibiyotik ve kas gevşetici ilaç yazılıp taburcu edildi.

"SENİN HİÇBİR ŞEYİN YOK"

Babasıyla birlikte acil servise giden Zübeyde Yılmaz, babasının röntgen filmini çektirdiklerini belirterek, "Doktor, babamın ağzına baktı, sonra röntgene gönderdi. Filmini getirip doktora gösterdik. Doktor 'Akciğerlerin sağlam, senin hiçbir şeyin yok' diyerek ilaç yazdı. Sonra hastaneden ayrıldık eve geldik" dedi.

1.5 SAAT SONRA FENALAŞTI

Taburcu olduktan sonra yaklaşık 1.5 saat sonra babasının fenalaştığını ifade eden Zübeyde Yılmaz, babasının ölümüyle ilgili raporda 'Bulaşıcı olmayan hastalık, doğal ölüm' yazılı olduğunu belirterek şunları söyledi: "İlaçlarını içirdim sonra birden yere yığıldı. O an morarmaya başladı. Hemen 112 Acil Servis'i aradım. Eve geldiler ilk müdahaleyi yaptılar ve hastaneye kaldırdılar. Ama babam öldü. Babamın hiçbir rahatsızlığı yoktu. Doktor, babama 'sinüzit' teşhisi koydu. Kalp grafiğini çektirmedi. Doktordan şikayetçiyim babamla hiç ilgilenmedi. Babam derdini anlatırken o hiç umursamadı. Ben de Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na doktor hakkında suç duyurusunda bulundum."

KALP KRİZİNDEN ÖLMÜŞ

Çumra Devlet Hastanesi Başhekimi Nihat Gedik, konu hakkında açıklama yapmadı. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri ise, "Hasta, Acil Servis'e geldiğinde omzunda ağrı olduğunu belirtmiş. Doktorda, röntgen filmini çektirip, akciğerlerinde bir sorun olmadığını tespit edince, ilaç yazıp taburcu etmiş. Daha sonra fenalaşıp tekrar hastaneye gelen hastamız, geçirdiği kalp krizi sonucu yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak hastane yönetimine, konu hakkında inceleme başlatılması talimatını verdik. İncelemeye göre, gerekli işlem başlatılacaktır" dedi. 

..
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2013 Çarşamba 13:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?