3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Doktor korkusunun böylesi

Konya'da 6 yerinden bıçaklanan şahıs, doktor ve iğneden korktuğu için hastaneye gitmek istemeyince, sağlık ekiplerine, polislere, eşine ve çocuklarına saatlerce direndi. 

Olay, saat 05.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Mengene Mahallesi Adil Çelebi Sokak Numara 3'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 04.30 sıralarında çalıştığı sebze haline gitmek üzere evinden çıkan Mehmet Başar (42), yarım saat sonra kalçasından ve bacaklarından 6 yerinden bıçaklanmış halde evine geri döndü. Eşi Rukiye Başar'ın 112 Acil Servisi aramasının ardından eve gelen sağlık ekipleri, Mehmet Başar'ın hastaneye gitmek istememesi üzerine bıçak yaralarına sargı beziyle pansuman yaptı. Sağlık ekiplerinin ardından eve gelen polis de Başar'ı hastaneye gitmesi için ikna edemedi. Eşi Rukiye Başar ve 3 çocuğunun sözünü de dinlemeyen Mehmet Başar yaralı halde evde oturmaya devam etti. Sağlık ekipleri, yaralara dikiş atılması ve hastaneye gidilmesi gerektiği konusunda ikna edemediği Başar'a tedaviyi kabul etmediğine dair tutanak imzalatıp evden ayrıldı. Hastaneye gitmemek için eşi Rukiye Başar ile tartışan Mehmet Başar, yine evinde oturmaya devam etti. 

Mehmet Başar, yaralı halde evinde oturduğu sırada olayı anlatarak, "İşime gitmek için yola çıkmıştım. 2 kişi önümü keserek para istedi. Param yok deyince bıçaklayarak kaçtılar. Bende evime geldim" dedi. Doktordan ve iğneden korktuğu için hastaneye gitmek istemediğini söyleyen Başar, "Ben iyiyim. Bir şeyim yok. Daha sonra da hasta olmam" şeklinde konuştu. 

Mehmet Başar'ın tarif ettiği olay yerinde herhangi bir kan izine rastlamayan polis ekipleri, tekrar Başar'ın evine geri döndü. Rukiye Başar'ın eve çağırdığı yakınları, en sonunda yaralı Mehmet Başar'ı karga tulumba bir araca bindirerek Konya Numune Hastanesi'ne götürdü. Hastanede tedavisi yapılan Başar, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 17:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?