4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Dolandırıcılık iddiasıyla ilçe dışındalar...

Konya'nın Kulu İlçesi'nde dolandırıcılık yapmaya geldikleri iddia edilen 11 bayan ve yanlarındaki 3 çocuk, polis ekiplerince ilçe dışına çıkarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kulu polisi, sabah saatlerinde ilçeye bir minibüsle getirilen 11 bayan ile yanlarındaki 3 çocuğu izlemeye aldı. Kulu'da cadde ve sokaklara dağılan kadınların girdikleri işyerlerinde esnafı oyalayarak yankesicilik ve dolandırıcılık yaptıklarının belirlenmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, kadınları tek tek toplayarak ilçe dışına çıkardı. Kadınlar bindirilmek istendikleri polis aracına idrarlarını yapacakları tehdidinde bulunarak ilçe dışına kadar yürümeyi tercih etti.
 
Kendilerini Kulu'ya getiren minibüsün Cihanbeyli İlçesi'nde beklediğini söyleyen kadınlar, 50 kilometre uzaklıktaki bu ilçeye gitmek için Konya-Ankara karayolunda yürümeye başladı. Kadınların girdiği işyerinden 50 YTL'sini dolandırıcılık yöntemiyle alındığını iddia eden bir esnaf ise 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedi. Yolda tekrar durdurulan kadınların yanına gelen esnaf, parasını aldığı kadını tanıyarak şikayetçi oldu. Kadının aldığı 50 YTL'yi geri vermesi üzerine esnaf şikayetinden vazgeçerken, kalabalık grup yoldan geçen araç sürücülerini meraklı bakışları altında yürüyüşlerine devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 14:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?