7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi

JANDARMADAN SAHTE ALTIN OPERASYONU

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gerçeğini göstermek suretiyle sahte altınlarla dolandırıcılık yaparak kendilerine haksız kazanç sağlamak istedikleri iddia edilen 3 kişilik şebeke, jandarmanın takibi sonucunda çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir ilçesinde piyasaya sahte altın sürmeye çalışıldığı istihbaratını alan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, şebeke üyelerini alıcı kılığına girerek suçüstü yakalamayı başardı. Operasyon kapsamında çok sayıda sahte altın ele geçirildi. Beyşehir'de Reşat diye tabir edilen 7.2 gram ağırlığında çok sayıda sahte altını önce gerçeğini göstererek satmaya çalıştığı iddia edilen Hüseyin G. (46), Ali İhsan Ç. (36) ve Leyla Ö. (51) ile alıcı kılığında irtibat kuran jandarma

ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Daha önce jandarma ekiplerine gerçek bir altını göstererek pazarlığa girişen şebeke üyeleri, ikinci buluşmada bayan çantası içerisinde 243 adet Abdülhamit II diye tabir edilen sahte altınları güvenlik güçlerine satmak isteyince suçüstü yakalandı. Jandarma ekiplerinin şebeke üyelerini taşıyan otomobilde yaptığı aramada ise 4 adet sahte Reşat ve 1 adet çukur Bizans altını daha ele geçirildi.

2007'DEKİ DOLANDIRICILIK OLAYI DA AYDINLANDI

Bu arada, şebeke üyelerinin yakalanması sonucu 2007 yılında meydana gelen bir dolandırıcılık ve ardından yaşanan intihar olayının perde arkası da aralandı. 2007 yılında Akçabelen beldesinde bir bağ evinde kendini asarak intihar eden Ömer Başoğul'u dolandırarak ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla 3 yıldır aranan firari Leyla Ö. de operasyon kapsamında yakalandı. Leyla Ö.'nün 3 yıl önce Antalya'da tanıştığı Ömer Başoğul'la sahte evlilik yapmak suretiyle 80 bin lirasını dolandırdığı, imzalattığı boş

senetle ise şebeke üyelerine tehdit ettirdiği iddia edildi. Ömer Başoğul'un bu yüzden bunalıma girerek intihar ettiği ileri sürüldü.

Sahte altın ticareti ve dolandırıcılık suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıkta yapılan sorgulamalarının ardından tutuklanma talebiyle çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Beyşehir A3 Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

JANDARMADAN SAHTE ALTIN OPERASYONU
JANDARMADAN SAHTE ALTIN OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 12:17:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 12:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?