7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Konya'da Peru ve İsveç paralarını kullanarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen dayı ve yeğenlerin bulunduğu 5 kişilik şebeke polis tarafından çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, bazı iş yerlerine giderek tedavülden kalkmış Peru paralarıyla, değeri düşük İsveç Kron'larının Euro değerinde olduğunu söyleyerek alışveriş yapan bazı kişilerin olduğu ihbarını alan Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırılan iş yerleriyle görüşmesinin ardından şüphelilerin eşkalini belirleyerek güvenlik kamerasından görüntülerini buldu.

DİKKATLİ VATANDAŞ DOLANDIRICILARI YAKALATTI

Dolandırıcılardan güvenlik kamerasına takılan şahsın, ütü satın aldığı yerde inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin aynı ütüden almaya geldiğini görünce şahsın eşkalini tarif ederek görüp görmediğin sordu.

Dolandırıcılık olduğu saatlerde kendisinin ütülere baktığını belirten vatandaş, bu sırada bir kişinin aynı ütüyü satın alıp gitmesi üzerine peşinden çıktığını ve 35 plakalı araca bindiğini söyledi. Konya'daki 35 plakalı otomobilleri inceleyen polis, görüntülerde yer alan şüphelilerin bir birahanede alkol aldıklarını fark ederek operasyon düzenledi.

Operasyonda 5 şüpheli yakalanırken, üzerlerinden de sahte kimlik ve değersiz yabancı paralar çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler M.B. (42), A.B. (35), M.E. (24), İ.E. (24) ve A.Y. (33) adliyeye sevk edildi. 80 ayrı suçtan sabıkası bulunan 5 şüpheliden M.B. serbest kalırken, 4'ü tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?