6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Domuz bağı ile cinayete müebbet

Konya'da 7 yıl önce minibüsçü Recep Özekerci'yi domuz bağı ile bağlayarak öldüren katil zanlısına cinayetten ömür boyu, gasptan ise 6 yıl hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen domuz bağı cinayetinin karar davasına tutuklu sanık Bilal Ç., maktül yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savcı mütalaasında, Bilal Ç.'nin gasp amaçlı cinayeti işlediğini, bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 ve 149/1 maddelerinde yer alan kasten öldürme ve gasp suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı, savcının mütalaasına katılmadığını, müvekkilinin cinayeti işlemediğini, bu nedenle sadece hırsızlıktan ceza verilmesini istedi. Müşteki avukatları
ise, savcıya katıldıklarını belirterek, zanlının en üst seviyeden ceza alması talebinde bulundu.

Son sözü sorulan katil zanlısı Bilal Ç., "Takdir mahkemenin" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın cinayetle birlikte gasp suçunu da işlediğine hükmederek, sanığı cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, gasptan ise 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

28 Nisan 2001 tarihinde Meram ilçesinde bir villa inşaatında 1 çocuk babası minibüs şoförü Recep Özekerci, elleri ve ayakları domuz bağı ile bağlanarak, boğularak öldürülmüştü. Olaydan 7 yıl sonra Konya Cinayet Bürosu ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu katil zanlısı Bilal Ç.'yi Batman'da yakalamıştı.

Yakalanan Bilal Ç., suçunu itiraf etmiş ve domuz bağıyla bağlamasının sebebinin olayı Hizbullah'ın üzerine atmak olduğunu söylemişti. İlk duruşmada ise Bilal Ç., itiraf ettiği cinayeti bu kez inkar etmiş, sadece hırsızlık yaptığını söylemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 14:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?