6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Domuz gribi alarmı kalktı

KONYA'DA HASTANELERDE DOMUZ GRİBİ ALARMI KALKTI

Dünyada ve Türkiye'de ölümle sonuçlanan vakalara neden olan Pandemik H1N1 virüsü (domuz gribi) nedeniyle alarma geçen sağlık kuruluşları, hastalığın bitme noktasına gelmesiyle alarm durumundan normale döndü.

Sağlık Bakanlığı tarafından Pandemik H1N1 virüsünün yayılmaması amacıyla sağlık kurumlarına hasta ziyaret saatlerini azaltma ile ilgili gönderdiği tavsiye yazısı kapsamında sağlık kurumları, hasta ziyaret saatlerini haftada 1 gün ve 2 saat olmak üzere ayarlamıştı. Hastalığın yayılmasını önleme amacıyla birçok sağlık kuruluşunda hayata geçirilen tedbirler, virüsün giderek azalması ve bitme noktasına gelmesiyle azaltılmaya başlandı Üst düzeyde alarma geçen ve gerek hijyen, gerekse bulaşma yollarının

engellenmesi amacıyla alınacak tedbirler konusunda en üst düzeyde alarmda olan sağlık kurumları, virüsün seyrini dikkatle izliyordu. Havaların ısınmasıyla birlikte yavaşlama gösteren virüsün bitme noktasına gelmesiyle hastanelerdeki alarm durumu da normale dönmeye başladı.

Konya'da alarm kapsamında haftada bir güne indirilen hasta ziyaret saatleri çoğu sağlık kuruluşunda her güne çıkarılırken, hastane personeli tarafından uygulanan tedbirler ise kaldırılmaya başlandı. Hastane başhekimlerinin inisiyatifinde olan tedbir uygulamalarında sağlık kurumlarının büyük çoğunluğu normal çalışma düzenine döndü. Ülkemizde de etkili olan domuz gribi nedeniyle yüzlerce vatandaş hastanelere akın etmiş, onlarcası ise hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 10:21:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 10:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?